New Volpe Center Project Renderings

Visualizations by: Interface Multimedia, Design Distill, Elkus Manfredi Architects, Dennis Allain

The USDOT Volpe Exchange Project is a new 400,000 square foot office building located on a 4 acre parcel at the corner of Loughrey Way and Binney Street. The new facility consolidates six existing buildings and surface parking lots into an efficient structure with underground parking and over 100 bicycle parking spaces. The new facility will be approximately 217’ in height and incorporates an enclosed, architecturally-integrated mechanical penthouse to minimize visual and noise pollution. It is designed to meet LEED Gold v.4 standards, with a prioritization on sustainability, and oriented to maximize energy efficiency. The landscape will feature over 100 new diverse native species trees at grade with an increase in caliper inches of 40%, and incorporates an art piece designed by Maya Lin integrated into the landscape on the east side of the site, adjacent to Fifth Street.

Skip to content